Wednesday, February 23, 2011

Ο σεισμός που ισοπέδωσε το κέντρο της πόλης του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.


To στάδιο Q.E 2 που έγειναν οι Παραολυμπιακοι αγώνες πριν λίγες μέρες , oi Έλληνες αθλητές πήραν 9 μετάλια.

Χθες 22-02-2011 το μεσημέρι, έγινε μια σεισμική δόνηση 6.3 ρίχτερ, που ισοπέδωσε το κέντρο της πόλης του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

Οι ζημιές είναι τεράστιες, οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 οι άστεγοι είναι χιλιάδες, και υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Το κέντρο της πόλης έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, κτήρια ιστορικά έχουν καταστραφεί, οι δρόμοι είναι γέμισαν από άμμο και νερό που βγήκε στην επιφάνεια της γης μετά το σεισμό.

Χθες μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαμε νερό και φως. Το φώς ήρθε τα μεσάνυχτα και το νερό σήμερα μετά το μεσημέρι.

Οι Έλληνες είμαστε καλά, αν εξαιρέσουμε το σοκ που υπεστήκαμε , ένα σπίτι έγινε ακατοίκητο σε μερικά έπεσαν οι μαντρότοιχοι και σε όλα σχεδόν τα σπίτια έσπασαν τα γυαλικά τους.

Στην εκκλησία της Ελληνικής κοινότητας έπεσαν τα μανουάλια, τα προσκυνητάρια που έπαθαν ζημιές – όλα τα έπιπλά είναι σκαλιστά που τα έφεραν οι άνθρωποι από την πατρίδα Ελλάδα το 1961- και πολλές εικόνες.

Ο Ρουμάνος ιερέας μου είπε ότι μάλλον και η εκκλησία των Ρουμάνων πρέπει να καταστράφηκε, είναι κοντά στο κέντρο που έγιναν οι σεισμοί και η εκκλησία τους είναι παλιά πετρόχτιστη διατηρητέων μνημείο – η δικιά μας είναι ξύλινη-, το κέντρο φυλάγεται από στρατό και δεν μπορούν να παν οι άνθρωποι στις περιούσιες τους να δουν. Ένα σουβλατζίδικο ενός πατριώτη μας οι πόρτες δεν έκλιναν και το άφησαν ανοιχτό με όλα κρέατα χρήματα και έφυγαν, τα διπλανά μαγαζιά γκρεμίστηκαν.

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τον σεισμό και σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες από την εκκλησία μας.



Μια εκκλησία Πρεσβυτεριανών

Πρώτες Βοήθειες στα επείγοντα περιστατικά







.
Ο Καθεδρικός Ναός των Αγγλικανικών. Στην πλατεία αυτή παρέλασαν χιλιάδες αθλητές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από 70 χώρες και η Ελλάδα με 54 μέλη καθώς και η Κύπρος μας με ένα αθλητή αετό στο τρέξιμο που έτρεξε στα 200 μέτρα και 400 και πήρε δυο χρυσά.

Οι δρόμοι πλημμυρισμένοι με νερό και λάσπη που ανέβασε η γη



Ο Ναός των Καθολικών.


σεισμός

No comments:

Post a Comment